AKP'den İstanbul açıklaması geldi

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak İstanbul'da 39 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıkladı. Şenocak, 'Sandık sonuç tutanağında Binali Yıldırım'ın aldığı 127 oy işlenmiş, ilçe seçim kurulunda bu verileri giren görevliler bu verileri sadece 0 olarak kayda girmişler, YSK'da sıfır olarak görünüyor' dedi.

AKP'den İstanbul açıklaması geldi

AKPİstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, bir basın açıklaması yaparak İstanbul'daki 39 ilçe seçim kurulunda 15.00 itibariyla tüm itirazların iletildiğini açıkladı. Şenocak, “Oyların ilk olarak kayda geçirildiği ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetvelleriyle sandık sonuç tutanakları ve YSK'ya bildirilen oylar arasında fahiş farklar tarafımızca tespit edilmiş ve itirazımıza konu edilmiştir” dedi.

“Burada bu işi hangi memurlar, neye dayanarak yapıyorsa bunlar üzerinde de gerekli hukuki noktadaki, ne yapılması gerekiyorsa bu süreç içerisinde yakın olarak takip edeceğiz” diyen Şenocak “Seçim sonucu tasnifinin her aşamasındaki maddi hatalar ve usulsüzlükler, geçersiz oyların seçim sonucuna direkt tesiri, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir” ifadelerini kullandı.

VERİLER BİRBİRİNİ TUTARKEN VERİ AKTARIMINDA 0 YAZILIYOR

Şenocak, bazı sandıklarda AKP oylarının 0 (sıfır) şeklinde yazıldığını tespit ettiklerini belirtti ve “Şu anda bizim bu şekilde tespit ettiğimiz 2 bin 675 oydan bahsediyorum. Şu anda bunlar Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'da 0 olarak görünüyor. Bu süreç içerisindeki tüm oy kullanan seçmenlerimizin hakkını hukukunu tam olarak koruyarak sürecin en adil şekilde yürütülmesi gerekiyor. Oy hakkına daha doğru biçimde bizlerin hep beraber sahip çıkması lazım” diye konuştu. Şenocak, birbirini tutan verilerin yer aldığı tutanaklardaki bir sonucun veri aktarılırken 0 olarak kaydedilemeyeceğini söyledi.

Tüm ilçe seçim kurullarını ve burada çalışan memurları zan altında bırakmak istemediklerini dile getiren Şenocak “Görev sorumluluğunu farklı şekilde yansıtanlar hakkında bu cümleleri sarfediyorum” dedi.

'OY PUSULALARINDAKİ EKSİKLER GEÇERSİZLİK SAYILMIYOR'

Şenocak, tespit ettikleri bir başka usulsüzlüğün de zarflardaki bir pusulanın eksik olması nedeniyle binlerce oyun geçersiz sayılmasına ilişkin olduğunu anlattı. Şenocak, seçim kanununda yapılan değişiklikle artık zarf içindeki oy pusulalarından birinin eksik olmasının o zarfın geçersizliğinin kaldırıldığını dile getirdi.

Şenocak “Sandık demokrasinin asli bir unsurudur. Aziz istanbululluların tercihi ve kararı da başımızın üstündedir” dedi.

istanbul AKP