'Çekiciyle çalındı' denilen araç hacizli çıktı

Kağıthane’de bir aracın çekiciyle çalındığı şeklinde yapılan haberlere İstanbul Emniyeti’nden yalanlama geldi. Aracın çalınmadığı, hacizli olduğu için Gayrettepe OTİM otoparkına çekildiği belirtildi.

'Çekiciyle çalındı' denilen araç hacizli çıktı

Dün bir basın kuruluşu tarafından servis edilen haberde, Kağıthane Çağlayan Mahallesi'nde geçen cumartesi gecesi saat 04.30'da araç çekicisi ile sokağa giren 2 kişinin bir otomobili çekiciye yükleyerek çaldıkları belirtilmişti.

Güvenlik kamerası görüntülerinin de bulunduğu haberde, "Bu kadarına da pes” ifadelerine yer verilmişti. Söz konusu habere ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada aracın çalınmadığı, hacizli olduğu için Gayrettepe OTİM otoparkına çekildiği belirtildi. Emniyetten yapılan açıklamada, "05.02.2015 tarihinde bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ‘Çekiciyle Arabasını Çaldılar’ ve ‘Pes Dedirten Hırsızlık Kamerada’ başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu olayla ilgili olarak Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 05.02.2015 tarihinde yapılan çalışmalarda; aracın hacizli yakalama kaydının bulunduğu, buna istinaden İstanbul Trafik Vakfı’na ait çekici tarafından Gayrettepe OTİM otoparkına çekildiği tespit edilmiş, araç sahibine konu ile ilgili bilgi verilmiştir" denildi.