"MHP kasetlerinde" yeni gelişme

MHP tabanı üzerinde büyük etkiye sahip Genel Başkan yardımcıları ve Milletvekillerini istifaya zorlayan kaset kumpaslarıyla ilgili soruşturma dosyalarında uzun bir aradan sonra gelişme yaşandı. Neredeyse MHP'lilerin dahi unuttuğu dosyalar tek merkezde birleştirildi. Soruşturma Ankara'dan yürütülecek.

"MHP kasetlerinde" yeni gelişme

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları ile Milletvekilerine yönelik kaset komplolarıyla ilgili soruşturmalar birleştirildi.

İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarının ayrı ayrı ele aldığı "MHP'ye kaset komplosu" soruşturmaları tek merkezden yürütülecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki dosya yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderildi, soruşturma Ankara'da devam edecek.

Yetkisizlik kararında "MHP yöneticilerine yönelik kaset komplolarının organize bir şekilde yapıldığı" belirtildi. Eylemlerin çoğunlukla Ankara'da gerçekleştiği belirtilerek dosya Ankara'ya gönderildi.

2011 seçimleri öncesinde MHP milletvekili ve yöneticilerinin yer aldığı görüntüler internete sızdırılarak yeniden aday olmaları engellenmiş bu isimler istifa etmek zorunda kalmıştı.

ulusalkanal.com.tr