ABD'nin stratejisine Fransa desteği

ABD'li Joe Biden'in Türkiye'deki muhalefeti işaret ederek yaptığı "iktidar" kışkırtmasının ardından, Fransa Cumhurbaşkanı Macron da, benzer bir açıklama ile öne çıktı. Macron, "Türkiye başka, Erdoğan başka" diyerek, benzer işareti yolladı. Türkiye'nin kararlı mücadelesini görmezden gelenler ise, ABD'nin çizdiği rotaya uygun çağrılar yapmaktan geri kalmıyor. CHP lideri Kemal KılıçdaroğluKemal Kılıçdaroğlu'nun iç cepheyi bölmeye çalışan açıklamlarının ardından, Birgün Gazetesi yazarı ve Tele 1 Televizyonu sahibi Merdan Yanardağ, köşesinde "sokağa çıkma çağrısı" yaptı.

ABD'nin stratejisine Fransa desteği

Önce ABD'li Başkan adayı Joe Biden..

Ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron...

Türkiye'ye müdahale planlarını muhalefet eliyle hayata geçirmek isteyen ABD, Fransa'yı da devreye soktu.

Doğu Akdeniz'de arkasına ABD'yi alarak peş peşe kışkırtmalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, Türkiye'de ayrılıkçı bir iklim yaratmaya çalıştı."Derdimiz Türk halkı ile değil" diyerek, iktidarı hedef gösterdi.

Biden'in açıklamalarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 37. olağan kurultayı ile yanıt vermiş, Rand Corparation raporu ile örtüşen açıklamalar, kamuyouna damga vurmuştu. Kılıçdaorğlu geçtiğimiz hafta iç cepheyi bölen açıklamaları ile muhalefeti izleyeceği yolu ilan etmiş oldu.

ABD eliyle yaratılmak istenen kaos ortamına dahil olan başka isimler de var.. Birgün gazetesi yazarı Merdan Yanardağ köşesinde Ak Parti'ye karşı "sokağa çıkma kışkırtması" yaptı.

Yanardağ iktidarın baskı ve siyasal şiddet yoluyla ayakta kalabileceğini savundu," sokağa egemen olan ülkeye de egemen olacaktır" dedi.

ulusal.com.tr

abd türkiye kemal kılıçdaroğlu fransa Macron joe biden