Doğu Perinçek’ten 'ADD'ye 27 Mayıs soruşturması’ açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Atatürkçü Düşünce Derneği’ne 27 Mayıs ile ilgili paylaşımı nedeniyle soruşturma açılması hakkında konuştu. Perinçek, ‘Türk Ceza Kanununda böyle bir suç tanımı yoktur’ dedi.

Doğu Perinçek’ten 'ADD'ye 27 Mayıs soruşturması’ açıklaması

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığında yaptığı açıklamada ADD’ye açılan 27 Mayıs soruşturmasıyla ilgili sorulan soruşturmaya cevap verdi.

Türk Ceza Kanununda ‘27 Mayıs’a devrim demek suçtur’ gibi bir tanımın bulunmadığını belirten Perinçek, soruşturmanın kovuşturmaya gerek olmayacağı kararıyla sonuçlanacağını belirtti.

İşte Perinçek’in açıklaması:

“Türk Ceza Kanunu’nda 27 Mayıs’a devrim demek ile ilgili bir suç tanımı yok. Yani 27 Mayıs’ın Devrim olduğunun ifade edilmesini bir suç olarak gören herhangi bir madde yok. Ne kadar ararsanız arayın bulamazsınız. O nedenle bu soruşturma kovuşturmaya gerek olmayacağı kararıyla sonuçlanacağı kanısındayım. Ama 27 Mayıs, 1961 Anayasasını getirdi. Bir özgürlükler dönemini getirdi. 1960 ve 1970 arası Türkiye’nin son 50 yıl içerisindeki en hızlı gelişme kalkınma yıllarıdır.”