Ali İsmail Korkmaz davasında skandal!

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir'de öldürüldü, ancak yargılama Eskişehir'de yapılmayacak.

Ali İsmail Korkmaz davasında skandal!

Davaya bakacak olan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Valilik'e “davayı güvenlik nedeniyle bir başka ile nakledelim mi?” diye sordu. Mahkemeye bizzat Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna yanıt verdi. Vali, duruşmaların başka ilde yapılmasını istedi ve gerekçelerini sıraladı.

"Soruşturma sürecini, hakim ve savcıları etki altına almak üzere” her perşembe adliye önünde “Adalet Nöbeti” tutuldu, her cumartesi “Adalet Yürüyüşü” yapıldı. İmza kampanyası başlatıldı. Sosyal medyadan duyurular yapıldı. Ali İsmail Korkmaz üzerinden vali, emniyet mensupları ve hükümet başta olmak üzere kendilerine karşı gördükleri kurumlara ve görevlilere yönelik anti-propaganda yapıldı.

Vali Tuna'nın gerekçeleri arasında "mahkeme heyetine saldırı olacağı" iddiası da yer aldı. Vali avukatları da yasa dışı örgütlerle işbirliği içinde gösterdi. Eskişehir Vali Güngör Azim Tuna halktan çekindiğini açık açık itiraf etti. Vali duruşmanın yapılacağı gün, Eskişehir coğrafi konumu yoğun bir katılım gerçekleşeceğini bu nedenle de davanın başka bir ilde görülmesi gerektiğini savundu.

Gözler Adalet Bakanlığı'na çevrildi. Mahkeme valiliğin gerekçelerine dayanarak bakanlıktan, davanın başka bir ilde görülmesini isteyecek.

Korkmaz'ın ölümüyle ilgili tutuklanan 1'i polis 5 kişi tahliye talebinde bulundu. Tahliye istemi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından reddedildi.

ulusalkanal.com.tr