Bomba yüklü araç bulundu

Şanlıurfa'da Suriye plakalı bir araçtan tahrip gücü yüksek patlayıcı ele geçirildi. Bomba uzmanları, fünye ile patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Aracı kullanan İsmail İ. adlı güvenlik görevlisi gözaltına alındı.

Bomba yüklü araç bulundu

Şanlıurfa Emniyetine yapılan bir ihbar üzerine polis teyakkuza geçti. Kentte çok sayıda kontrol noktası kuruldu. Bomba yüklü bir araç aranıyordu. Şanlıurfa- Mardin Karayolu Köylü Kent Sitesi önünde, saat 01.30 sıralarında Suriyeli bir aracı durdurdu.

Polis ekipleri Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne bağlı hayvan barınağında güvenlik görevlisi olarak çalışan İsmil İ.'nin kullandığı araçta inceleme yaptı.

Otomobilin bagajında bulanan iki ayakkabı kutusunda tahrip gücü yüksek uzaktan kumandalı bomba düzeneği tespit edildi. Bunun üzerine bomba imha uzmanları, düzeneği fünye ile patlattı.

Aracı kullanan İsmail İ. gözaltına aldı. Polis ekipleri, gece nöbetçi olmasına rağmen görev yerinde olmayan İsmail İ'nin evinde de ayrıntılı arama yaptı.

Polis, güvenlik görevlisinin verdiği ifade doğrultusunda da, patlayıcılarla ile bağlantısı olan Suriye uyruklu kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Polis, bomba yüklü otomobilin El Kaide terör örgütü ile bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine geniş çaplı soruşturma başlattı.

ulusalkanal.com.tr

bomba şanlıurfa araç