KPSS soruşturmasında 13 tutuklama

2010'daki Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda usulsüzlük iddialarına ilişkin açılan soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 36 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Serbest bırakılan 23 kişi hakkında da adli kontrol kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı kararı alındı. -

KPSS soruşturmasında 13 tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü KPSS soruşturmasında, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen otuz altı şüpheliden on üç'ü tutuklandı.

2010 yılında yapılan KPSS’de usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, dün otuz altı şüpheli mahkemeye sevk edilmişti.

Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu, şüphelilerden on üçünün "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, örgütlü sahtecilik ve terör örgütü üyesi olma" suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.

Serbest bırakılan yirmi üç kişi hakkında da adli kontrol kapsamında, yurt dışında çıkış yasağı ile her Pazar karakola imza verme kararı alındı.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkmen’ın yürüttüğü 2010’daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında elli bir kişi hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Duruşmada sanıklar arasında bulunan eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan “uzaktan dinleme ile sorular alınmış olabilir” demişti.

ulusalkanal.com.tr

kpss