Gökyüzünde görsel şölen

En bilinen gök taşı yağmurlarından biri olan Perseid, yurdun dört bir yanında izlendi. Perseid meteor yağmuru, halk arasında “yıldız kayması” olarak biliniyor. Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, Perseid meteor yağmurunu izleyenler eşsiz anlara tanıklık etti.

Gökyüzünde görsel şölen

Halk arasında “yıldız kayması” olarak biliniyor. Gök taşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid, yurdun dört bir yanında gözlendi.

Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya’nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor. Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden dolayı meteor yağmuru Perseid adını taşıyor.

Yılda bir meydana gelen bu gökyüzü şölenini izleyenler, eşsiz anlara tanıklık etti. Vatandaşlar, hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktada ve ışıksız bölgelerde Perseid meteor yağmurunu izleme ve fotoğraflama fırsatı elde etti.

Perseid meteor yağmurunda saatte ortalama 50 ila 70 meteor kayması gözlemlendi. Ülkemizin farklı noktalarından bu muhteşem anlar kameralara yansıdı.

24 Temmuz'da başlayıp 24 Ağustos'a kadar devam edecek olan perseid meteor yağmurunun 13-14 Ağustos'ta en yoğun seviyeye ulaşacağı bildirilmişti.

gökyüzü Meteor yağmuru perseid meteor yağmuru perseid meteor yağmuru türkiye göktaşı yağmuru