AKP'de toplu istifa depremi

Diyarbakır'daki tek AKP'li belediye olan Çüngüş Belediyesi'nde adeta deprem yaşandı. Mevcut belediye başkanı Mehmet Geçitli, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek partisinden istifa etti. Başkanın istifa ettiğini duyan partililer de istifasını sundu. Toplam istifa sayısı 2 bine yükseldi.

AKP'de toplu istifa depremi

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde AKP belediye başkan adaylığının Zübeyr Aslanca’ya verilmesinin ardından mevcut Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, ile birlikte 2 bin kişi partisinden istifa etti.

Geçitli, yeniden aday gösterilmemesine tepki göstererek AKP genel merkezini aradı ve istifa ettiğini bildirdi.

Bu gelişme üzerine aralarında İl Genel Meclis üyelerinin bulunduğu 2 bin kişi partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, parti genel merkezinin belediye başkanlığı adaylığını kendisine verdiğini, ancak Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun bunu engellediğini öne sürdü.

Geçitli, ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak da "Ben operasyondan sonra Başbakan'ın adı geçen bakanları görevden almaları gerektiğini söyledim. İlk gün istifa ettirilmeleri gerekiyordu. Fakat Başbakan onları görevden almayınca bunun içinde başka bir iş olduğunu çevreme ve arkadaşlarıma söyledim." dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP diyarbakır istifa 2 bin çüngüş belediyesi