İran medyasında manşet Doğu Perinçek

İran medyasında manşet Doğu Perinçek

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in açıklamaları İran medyasında geniş yankı buldu.

İran'ın en büyük yarı resmi haber ajansı Fars Haber Ajansı tarafından manşetten okuyuculara ulaştırıldı.

Manşet haberin başlığı olarak Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'in "Türkiye, Batı ve NATO'dan uzaklaşarak İran ve Rusya'ya yaklaşıyor" ifadelerine yer verilmesi dikkat cekti.

Fars Haber Ajansı'nda yer alan haberdeki başlıca ifadeler şu şekilde:

"Perinçek: Türkiye büyük karara gidiyor; bu dünya dengelerini etkileyen bir gelişme. Türkiye şu anda o büyük kararın içerisine girmiştir.

Bakın en son yaşadığımız tarih, tarih yapan bir süreçteyiz. Vatan Partisi artık tarih yapıyor. Bu süreç 24 Temmuz’da başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, polisin, korucumuzun; PKK’nın üzerine yürümesiyle Amerika’nın kara gücünün üzerine yüründü. Türkiye, PKK’yı ve ABD’yi hendeklere gömdü.

Savaş sınırlarımızın ötesine Suriye’nin kuzeyine genişledi, bütün dünyanın katıldığı, cepheleştiği bir coğrafyada yaşıyoruz. O sürecin kritik noktasında Amerika Birleşik Devletleri, 15 Temmuz’da darbeyi yaptı. Sonuç Amerika yenildi.

“Amerika’nın Türk ordusu içerisindeki silahlı gücü bir gecede tasfiye oldu. Arkasından görüyorsunuz yargıda, poliste, ekonomi alanında Fethullahçı Terör Örgütü temizleniyor.

Bu Türkiye için çok önemli bir gelişme. Ne yazık ki aydınlarımız, Atatürkçülerimiz bu sürecin farkında değil, herkes birbirine kötü haberler veriyor, ‘ne kötü günler yaşıyoruz’ diyorlar. Hayır, kötü günler yaşamıyoruz, umutlu bir geleceğe ilerliyor Türkiye. Fethullahçı Terör Örgütü eziliyor, PKK hendeklere gömüldü.

Türkiye bu süreçte gerçek dostlarını buluyor.

Suriye’si, İran’ı, Rusya’sı ve Çin’i ile Türkiye kamp değiştiriyor”

Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

iran vatan partisi Doğu Perinçek