İstanbul'a iki yeni ilçe

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakasında 2 yeni dev ilçe için kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı. İlk etapta Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi ilçeleri yeni oluşturulacak bölgeye taşınacak. Projeyi değerlendiren uzmanlar, İstanbulla ilgili kararları İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi ile İstanbul halkının karar vermesi gerektiğini belirtti, Bakan Özhaseki'ye tepki gösterdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den İstanbul için çok tartışılacak bir açıklama geldi.

Özhaseki, İstanbul’a yeni ilçeler kurulup, bazı ilçelerin buraya taşınması için çalışma yaptıklarını açıkladı.

"İstanbul için özel bir birim kuruyoruz. Avrupa yakasında belirlediğimiz yeni ilçe içine 10-12 ilçe alacak büyüklükte. Anadolu yakasındaki de 8-10 ilçeyi alır. Biri askeri alan, diğeri o kadar askeri gözükmüyor. 1 ay içinde netleşecek. Benim kuracağım şehir Avrupa yakasında 1 milyon nüfuslu olacak. Hiçbir yükseltisi yok. Mahalle dokusunda olacak. Depreme karşı yıkılabilecek alanlarda oturanlar öncelikli olarak taşınacak."

Çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Özhaseki, 5 yıl içinde projenin hayata geçebileceğini kaydetti.

Avrupa ve Anadolu yakasında kurulması planlanan yeni ilçelere Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi ilçeleri ile bazı bölgelerin taşınacağı belirtiliyor.

Söz konusu projeyi değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, bu projenin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Gülsever, bu tür projelerin oldu-bittiye getirilmek istendiği kaydetti.

CHP'li Gülsever, deprem riski bulunan ilçelerde "yerinde dönüşüm" yapılması gerektiğini savundu.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

istanbul ilçe