Türk iş adamlarına Sudan fırsatı

Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı El-Sadık Muhammed Ali, "Türkiye ile ticari hacmimizi iki yıl sonra 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2 milyar dolar, iki ülkeye de çok büyük fırsatlar sunacaktır. Ticari ve ekonomik müzakerelerimiz Türk iş adamlarına büyük alanlar sağlamaktadır" dedi

Türk iş adamlarına Sudan fırsatı

Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı El-Sadık Muhammed Ali, Sudan'ın Türkiye ile olan ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Makamında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Sudan Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı El Sadık Muhammed Ali, Sudan ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu belirtti.

Bakan El Sadık Muhammed Ali, iki ülke arasında süren ekonomik ve ticari ilişkilere yönelik müzakereler hakkında, "Türkiye ile bir süredir ticari ilişkilerimizi güçlendirmek adına görüşmeler gerçekleştiriyoruz. İki ülke yetkilileri karşılıklı ziyaret gerçekleştirdi. Şu an itibarıyla her şey çok olumlu ilerliyor. Sudan, Türkiye'yle ticaret hacmini geliştirmek niyetinde. Eğer müzakereler sonunda, iki devlet arasındaki ticari gelişmeler anlaşmalardaki gibi gerçekleşirse şüphesiz hem Türkiye hem de Sudan kazanacaktır." yorumunu yaptı.

Bugün Sudan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 511 milyon dolara yaklaştığını hatırlatan El Sadık Muhammed Ali, bunu yeterli görmediklerini vurguladı.

El Sadık Muhammed Ali, son dönemde ekonomik müzakerelere ağırlık verdiklerini kaydederek, "Anlaşmalar tamamlandığında, Türkiye ile ticari hacmimizi iki sene sonra 2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2 milyar dolar, iki ülkeye de çok büyük fırsatlar sunacaktır. Yatırımcılar, özel şirketler anlaşmalardan çok yarar sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Sudan kıtada söz sahibi"

El Sadık Muhammed Ali, Türkiye'nin Afrika'ya açılım politikasından memnuniyet duyduklarını, bu adımın stratejik ve ekonomik hedefler açısından olumlu olduğunu da aktardı.

Afrika'nın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarına dikkati çeken El Sadık Muhammed Ali, "Afrika, Türkiye'nin hedefleri açısından önemli bir yere sahip. Kuşkusuz Türkiye, Afrika kıtasına yaptığı ziyaretlerle birlikte tecrübe kazanmıştır. Sudan da bu kıtada sözü geçen ülkeler arasında. Ayrıca Arap ülkeleriyle bağlantıyı da sağlayan bir konumda yer almakta." değerlendirmesinde bulundu.

Sudan'a gelmeyi düşünen Türk yatırımcılara da seslenen El Sadık Muhammed Ali şunları kaydetti:

"Ticari ve ekonomik müzakerelerimiz Türk iş adamlarına büyük alanlar sağlamaktadır. Sudan'ın gelecek yıllarda Türk şirketlerden daha fazla istifade edeceği kanaatindeyim. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Ticari hacmimizin artış göstermesinde yatırımcılara önemli görevler düşüyor. Yaptığımız görüşmeler, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmesiyle nihai sonuca varacaktır. İmzalar atılacak, Türkiye ve Sudan yoluna birlikte devam edecek. Ayrıca Erdoğan'ın buraya gelirken yanında iş adamlarını da getirmesini özellikle bekliyoruz."

türk iş adamı sudan