Çoklu baro teklifi Genel Kurul’da

Çoklu baro düzenlemesini de içeren kanun teklifinin ilk iki maddesi kabul edildi. CHP ve İyi Parti ise Genel Kurul’a gelen teklife muhalefet şerhi düştü. Şerh yazısında teklifin FETÖ’nün yarım kalan projesi olduğunun altı çizildi. Görüşmelerde Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık’ı Cumhurbaşkanına yönelik sözleri ise tartışma yarattı. Şık’a uyarı cezası verildi.

Çoklu baro teklifi Genel Kurul’da

Tartışmalı çoklu baro teklifi Genel Kurul'da.

Teklif üzerinde geç saatlerde başlayan görüşmelerde kabul edilen maddelere göre, birden fazla baronun bulunduğu illerde avukatlar istediği baroya yazılabilecek. Avukatlık stajının ikinci 6 aylık kısmı da staj yapılan baroya kayıtlı bir avukatın yanında gerçekleştirilebilecek.

Öte yandan, İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sırasında Genel Kurul’da tansiyon yükseldi. Şık’ın Ak Parti grubuna ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik “tiran” sözü tartışma yarattı. Vekiller arasında kısa süreli itişmeler yaşandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Şık’a “Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği” gerekçesiyle disiplin cezası verilmesini istedi. Meclis Başkanvekili Celal Adan ise Şık’a “uyarma” cezası verildiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

çoklu baro teklifi