Gazze'de kan aktı!

Gazze için ateşkes girişimleri karşılıklı saldırılarla yine baltalandı. Hamas'ın roket fırlattığını öne sürerek saldırılarına tekrar başlayan İsrail, Filistin topraklarına bomba yağdırdı. Saldırılarda 5'i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi...

Gazze'de kan aktı!

Hamas'ın ateşkesi bozduğunu öne süren İsrail, Filistin topraklarına saldırılarına hız verdi.

İsrail uçakları, Refah'ın doğusu, Beyt Lahiya ve Deyr el Belh kasabalarına bomba yağdırdı. Saldırılarda beşi çocuk, üçü kadın 12 kişi öldürüldü, 50 kişi de yaralandı. Deyr el Belh bölgesindeki saldırılarda biri hamile kadın, üçü çocuk aynı aileden yedi kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in saldırılarına Hamas da roket atışıyla karşılık verdi. Hamas, atılan roket sayısını 34 olarak verirken, İsrail ordusu topraklarına 70 roket fırlatıldığını duyurdu.

Hamas'ın roketleri, İsrail'in başkenti Tel Aviv'in Büyükşehir bölgesini vurdu. Hamas ayrıca Tel Aviv'deki İsrail'in en büyük havalimanı olan Ben Gorion'u vurduğunu iddia etti. İsrail tarafından bu konuda bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze'ye saldırıları çerçevesinde, 2 bin yedek askeri göreve çağırdığı bildirildi.

Ateşkesin bozulması üzerine Mısır'daki müzakereler de askıya alındı. Netanyahu, kalıcı ateşkes için Kahire'de bulunan İsrail heyetine "Tel Aviv'e dönün" talimatı verdi.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin gazze kan aktı