Erdoğan Antalya'da, TGB'liler gözaltında

Başbakan Erdoğan'ın Antalya gezisi diğer illerde olduğu gibi yine protestolara sahne oldu. TGB'li gençler Erdoğan'ı ilçe ilçe takip etti. Manavgat'ta 5 genç TGB bürosundan çıkar çıkmaz, Alanya'da ise 9 genç 6 saatlik GBT sorgusunun ardından gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan'ın Antalya'ya gitmesiyle birlikte TGB'li gençler GBT sorgusundan geçti, gözlatına alındı..

Manavgat Kaymakamı Emin Osman Bulgurlu'nun toplantı yapıp "TGB'liler gözaltına alınacak" iddiaları gerçek oldu. Manavgat'ta 5, Alanya'da 9 TGB'li gözaltına alındı.

Erdoğan'ın ilk durağı Gazipaşa oldu. Havaalanın açılışına katıldı. Erdoğan daha Gazipaşadayken polisler, Manavgat'ta 5 TGB'li genci gözaltına aldı.

Diğer gençlerde tepki olarak binalarından "Çay var içersen, TGB var seversen, Pensilvanya var gidersen" yazılı pankart sallandırdı.

Erdoğan'ın Alanya'ya geçmesiyle gençler serbest bırakıldı. Yaşanalara tepki geçikmedi.

Alanya'da ise yollara konuşlanan Jandarma, Trafik Polisi ve Güvenlik Şube araçları Manavgat'a gitmek isteyen TGB'li gençleri durdurdu. Kimlik kontrölü yaptı. Gençlerin Manangat'a gitmesine izin vermedi. Gençler 6 saatlik GBT sorgusundan sonra gözaltına alındı. Geçlerin karakolda çekildikleri bu fotoğraf kararlılığın göstergesi oldu.

Erdoğan'ın mitinginin bitmesiyle 9 genç de serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr