Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'den Büyükçekmece açıklaması! Akşener'den Binali Yıldırım teklifi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyükçekmece iddialarıyla ilgili "3 ay ikamet etme zorunluluğunu siz kaldırdınız" dedi. Akşener, bir teklifte bulunarak, "Sayın Şentop'u görevden alın Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanı olarak aday gösterin kendisine İyi Parti olarak oy vereceğiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir." ifadelerini kullandı. ''Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Çok acı bir olay. Seçim yapıldı itirazlar yapıldı. Şimdi biz bu seçimi nasıl iptal ettirebilirizin arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. YSK tekrar toplanıyor 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım" diyen Kılıçdaroğlu, 7 maddeyi sıraladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin ardından ikinci kez bir araya geldi. İkili kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, itirazlara ilişkin verilecek kararlar kapsamında Yüksek Seçim Kurulu'na çağrı yaptı. Akşener ise Erdoğan'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükçekmece iddialarıyla ilgili, Akşener, "3 ay ikamet etme zorunluluğunu siz kaldırdınız" dedi.

Akşener, şunları söyledi:

"Beceremiyorsanız ekonomi konusunda yol göstermeye hazırız. Erdoğan'a sesleniyorum Kılıçdaroğlu ve ben hazırız. Seçim güvenliğini sağlayamadınız bostan korkuluğu musunuz? Türkiye'de böyle bir dönem Evren döneminde bile görülmedi. Sandık başkanlarının asker olduğuna dair bir şikayet var Erdoğan'ın ağzından. Köylerde sandık başkanları olan imamlarımız var. Bunları tayin eden ben miyim? Sizsiniz.

Bir başka konu şudur; milletimize iletmek isterim, 31 Mart Akşamı Erdoğan'ın yaptığı konuşma sağduyulu bir konuşmaydı. Aradan geçen zaman içerisinde ne oldu, kim veya kimler kulağına fısıldadı da bu duruma geldik. O muktedir konuşmanın üzerinden bu güne Erdoğan'ın kulağına kimler neyi fısıldadı da bu noktaya gelinmiştir?

Bitmeyen bir FETÖ isnadı var her konuda. Neden mücadelenizi doğru dürüst yapmıyorsunuz. Yazıktır binlerce gaziye, şehide. Maden her konu FETÖ eylemi olarak görülüyorsa, Erdoğan’ın partisinin başlangıcında yer almış bir isim, açık net söylemeliyim ki Sayın Erdoğan o gün cemaat bugün FETÖ denilen gruba uzaktı. Aradan ne zaman geçti, ne oldu, kim ya da kimler Erdoğan’ı o grupla masaya oturttu? Hem eğitimi, hem yargıyı, hem polisi bu örgüte teslim ettiren irade nedir?

Türkiye'de 10 insanların umutları, heyecanı huzuru ortadan kalkmıştır. Eğer sayın Erdoğan beceriksiz, kifayetsiz yöneticilerini mutlu etmek ve ergen triplerini, ergen sinirini milletimizin üzerinden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. Bir fatura kesilecekse önce soğanı marketlerde soğanı 10 liraya çıkaran damadına kesmelidir. İçişleri Bakanlığı'na yakışmayan Karamollaoğlu ile Akşener'i Kandil'le sözleşme imzaladı diyerek kendini kaybetmiş o içişleri Bakanı'na faturayı kesmelidir. Millete öküz diyen o milletvekiline kesmelidir, milletimize adiler diyen o tarım bakanına kesmelidir. Ve milletin iradesine saygı gösterecek bir tavır koymalıdır.

AKŞENER'DEN TEKLİF

Binali Yıldırım'a sesleniyorum; Tarih sizi böyle yazmasın. Bu partinizin içinizdeki beceriksiz tavrın önüne geçin. Biz sizi mutedil bir devlet adamı olarak biliriz.

Sayın Şentop'u görevden alın Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanı olarak aday gösterin kendisine İyi Parti olarak oy vereceğiz"

KILIÇDAROĞLU'NDAN 7 MADDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise basın toplantısında YSK'ya seslendi.

''Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Çok acı bir olay. Seçim yapıldı itirazlar yapıldı. Şimdi biz bu seçimi nasıl iptal ettirebilirizin arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. YSK tekrar toplanıyor 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım" diyen Kılıçdaroğlu, maddeleri şöyle sıraladı:

1. madde: YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

2. madde: YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3. madde: YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4. madde: YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

5. madde: YSK hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

6. madde: YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?

7. madde: İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir.''

ulusal.com.tr

erdoğan kemal kılıçdaroğlu tbmm ysk mustafa şentop meral akşener binali yıldırım