Başkent turşusu tarım işçilerinin gelir kapısı
Ankara'nın turşusu ile ünlenen ve turşuluk sebze üretiminin her geçen yıl arttığı ilçesi Çubuk, mevsimlik tarım işçiler için ekmek kapısı olarak dikkati çekiyor. Çubuk ilçesi, İç Anadolu'nun "Çukurovası" olarak görülüyor.
Başkentin turşusu ile ünlü Çubuk ilçesi, mevsimlik tarım işçilerinin de ekmek kapısı... Verimli ve düz tarım arazileri nedeniyle ilçe, "İç Anadolu'nun Çukurovası" olarak da nitelendiriliyor. İlçede tarımsal faaliyetler farklı illerden gelen mevsimlik işçiler tarafından yapılıyor.
Bölge, yaklaşık 6 ay boyunca işçilere gelir kapısı oluyor. Genellikle para biriktirmek isteyen gençler ile yaz tatilinde okul harçlıklarını çıkarmak isteyen öğrenciler ve kadınlar tarafından tercih edilen Çubuk Ovası, üretim sezonunda binlerce tarım işçisini ağırlıyor.
Aziz Kaynar, Üniversite sınavına tarlada hazırlandığını, sonucunu da tarlada salatalık toplarken öğrendiğini söyledi.
21 yaşındaki Emine Kaynar 5 kardeşi ile tarlada çalıştıklarını ifade ederek, "Okumadığım için çok pişmanlık duyuyorum'' dedi.
Eskiden başarılı bir öğrenci olan tarım işçisi Şemse Kaynar'ın ise en büyük hayali kız çocuklarının okuması.
ulusal.com.tr