Suriye'den PYD iddiasına yalanlama

Suriye'nin kuzeyinde savaş Halep ve El Bab bölgelerine kilitlendi. Terör örgütleri Halep'e saldırılarını yoğunlaştırdığı sırada PYD de Afrin yönünden El Bab'a doğru hareketlendi. Bölgedeki savaş denklemini Ulusal Kanal'a değerlendiren Suriye ordusundan emekli general Heysam Hassun, "ordu birliklerimizin önceliklerine savaşın gidişatına göre karar verilir" dedi. Önceliğin Halep olduğunu belirten Hassun, "Suriye ordusu PYD ile El Bab anlaşması yaptı" şeklindeki haberleri yalanladı.

Halep ve El Bab ilçeleri üzerindeki hesaplaşma bölgenin kaderini tayin edecek önemde kritik bir eşiğe geldi. Operasyon ve siyasi hesaplarla ilgili karmaşık iddialar ortaya atıldı. Suriye ordusunun PYD kuvvetlerine El Bab ilçesini alması için yardım edeceği yönündeki iddiaya Suriye'den yalanlama geldi.

Ulusal Kanal'a konuşan Hassun, "Ordumuzun teröristlerden temizlediği bölgeler, PYD ve benzeri örgütlere asla verilmez. Eğer verilecekse o bölgenin halkına ve o bölgenin halkından oluşturulan ve Suriye ordusunun yanında saf tutan Halk Savunma Birlkleri'ne verilir" dedi.

Fırat Kalkanı operasyonunun Rusya ve Suriye'nin zımni onaylamasıyla gerçekleştiğini belirten Hassun, Suriye ordusunun önceliklerine dikkat çekti. Halep şehrini teröristlerden temizleme hedefinin birinci amaçları olduğunu belirten Hassun, Türkiye'nin operasyonuna ilişkin Suriye'nin bazı rezervleri olduğunu söyledi. "Hassun; Türk ordusu güneye doğru ilerlemeye devam ederse Suriye ordusu ile karşılaşma riski oluşacak. Suriye ordusu, TSK'nın güneye inmesini önleyecek." dedi.

ulusalkanal.com.tr

suriye