Ek iddianame hazırlandı

Tutuklu eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile iki eski TÜBİTAK uzmanı hakkında Başbakanlık'ta böcek davası kapsamında ek iddianame hazırlandı. İddianamede TÜBİTAK uzmanlarının MİT'e sahte rapor göndererek; böceğin yaşı ile ilgili tespiti engelledikleri belirtildi.

Ek iddianame hazırlandı

Başbakanlık Ofisi'ne dinleme cihazı yerleştirilmesi davasında ek iddianame hazırlandı. İddianamenin konusu ise; başbakanlıktaki böceği soruşturan MİT'e sahte bilirkişi raporu göndermek.

3 kişinin şüpheli olduğu iddianamede; eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile eski BİLGEM Uzmanları Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan'ın “Fethullahçı Terör Örgütü faaliyetleri" kapsamında hareket ettikleri belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun; Hasan Palaz ile birlikte 3 şüpheli, sahte rapor düzenleerek “F-tipi örgütün ortaya çıkarılmasını ve tasfiye edilmesini engellediğini" vurguladı.

İddianamade yer alan uzman mütalaalarına göre, TÜBİTAK içerisindeki F-tipi kadrolar uzmanlığı olmayan kişilere rapor hazırlattı. Rapor süresinin uzatılması incelenecek polimer malzemeye; yaş tespiti yapılabilecek sürenin geçmesi sağlandı. Böylece böceğin elektrik prizine ne zaman yerleştirdiğinin tespit edilmesi engellendi.

Hamza Turhan için TÜBİTAK’taki “Cemaat abisi” ifadelerinin kullanıldığı iddianamede Gökhan Vıcıl'ın da 2006-2011 tarihleri arasındaki “BİLGEM İmamı” olduğu belirtildi.

Savcılık iddianamenin görülmekte olan "böcek davası" ile birleştirilmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr