“ABD'nin katkısını memnuniyetle karşılıyoruz“

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs'a yapacağı ziyareti değerlendirdi. "Müttefikimiz ABD'nin katkısını memnuniyetle karşılıyoruz" diyen Çavuşoğlu, ABD'nin amacının barışa destek vermek olduğunu savundu.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs'a yapacağı ziyareti değerlendirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi ile bir araya gelen Çavuşoğlu, Biden'in ziyaretinin barışa destek vermek amacı taşıdığını öne sürdü.

Çavuşoğlu, Kıbrıs konusunda masaya yatırılacak unsurların tek tek görüşülmesinin süreci uzatacağını söyledi.

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’a gerçekleştireceği ziyarete bir gün kala, Larnaka havalimanına bomba ihbarında bulunuldu. Rum polisi ve ABD’li yetkililer Güney Kıbrıs’taki tüm havalimanlarında arama yaptı. Ancak ihbar asılsız çıktı.

Biden'ın ziyareti, ABD’den Kıbrıs'a 52 yıl aradan sonra en üst düzeyde ziyaret olacak. Yaklaşık 400 kişilik bir ekiple Ada’ya gelmesi beklenen Biden, iki günlük ziyaretinde Lefkoşa yerine Limasol kentinde konaklayacak.

ulusalkanal.com.tr