Cumhuriyet'teki F Tipi yönelim deşifre oldu

Aydınlık gazetesi'nin Cumhuriyet gazetesindeki F-Tipi yönelimi deşifre ettiği yazı dizisi bugün de sürdü. Aydınlığa konuşan Cumhuriyet gazetesinin eski yönetim kurulu üyelerinden Alev Coşkun, gazeteden ayrılan yazarlara dikkat çekti, "önemli olan Cumhuriyet'in çizgisini koruması" dedi.

Cumhuriyet'teki F Tipi yönelim deşifre oldu

Aydınlık Gazetesi Cumhuriyet gazetesi'ndeki F-tipi rüzgarları deşifre etti. İlhan Selçuk'un ölümünden sonra Atatürkçü kimlikleriyle bilinen yazarların bir bir gazeteden ayrılmasını haberleştirdi. 4. gününe giren yazı dizisinde son süreçte yönetim kademesinden tasfiye edilen yazar Alev Coçkun konuştu. Aydınlığa açıklama yapan Coşkun, "bir çok kurumda aydınlanma devriminden tavizler verildiğini" belirtti.

Coşkun ayrıca önemli olan Cumhuriyet'in çizgisini korumasıdır, "bu aşamada söyleyeceklerim bu kadar" dedi.

Öte yandan Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya saldırgan üslupla yazdığı yazılara son verdiğini duyurdu. "Cesurum Ey Namussuzlar..." başlıklı bir yazı yazan Çetinkaya, yine Gülen cemaatiyle geliştirdiği sıkı diyalogla ilgili açıklama yapmadı. Çetinkaya Aydınlık gazetesine saldırmayı tercih etti.

"40 yıldır bu ülkenin aydınlarına, yurtseverlerine, sosyalistlerine, komünistlerine, demokratlarına saldırırlar, leke çalarlar... Yaptıkları budur sadece! Bugün son yazım bu konuda... İstedikleri kadar çırpınsınlar... Ne yazarlarsa yazsınlar, yanıt vermeyeceğim..."

Aydınlık'ta Yaman Örs imzalı yayımlanan yazıda ise Cumhuriyet gazetesinin Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişime benzer bir süreçten geçtiği vurgulandı.

"Y-CHP gibi Y-Cumhuriyet de, sömürüye ve emperyalizme karşı olmaktan, bağımsızlık ve laiklikten, bilim ve çağdaş eğitimden, sanattan, öz olarak Atatürkçülük’ten uzaklaşıyor mu? Bu soruya nasıl, “hayır” yanıtı verebiliriz? Gazetede, yıllar içindeki “değerli insan temizliği” Y-CHP’nin Atatürk karşıtı başkanınca da çok benimsenmiş olmalı ki, geçenlerde o, yurttaşlara Y-Gazete’yi okumalarını salık veriyordu. “Daha önceleri neredeydi?” diye sormadan edemiyorsunuz."

ulusalkanal.com.tr

aydınlık