AKP'de koalisyon temaslarını yürütecek heyetlerdeki isimler belli oldu

Hükümet kurma görevinin verileceği ilk parti olan AKP'de CHP ve MHP ile koalisyon temaslarını yürütecek heyetlerdeki isimler belli oldu. Dün heyetlerle ayrı ayrı bir araya gelen Başbakan Davutoğu katıldığı iftar yemeğinde "Erken seçime hazırız" mesajı verdi.

AKP'de koalisyon temaslarını yürütecek heyetlerdeki isimler belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermesi beklenen AKP'de, CHP ve MHP koalisyon pazarlıklarını yürütecek heyetlerde yer alan isimler belli oldu.

Davutoğlu heyetlerle dün ayrı ayrı toplantılarda bir araya geldi, hazırlanan raporları inceledi. İlk toplantıya CHP'ye gidecek heyet katıldı. Heyette Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Hüseyin Çelik, Erdoğan'a yakın isimlerden Mücahit Aslan ve Taha Özhan yer aldı.

Davutoğlu daha sonra MHP heyeti ile bir araya geldi. O heyette ise Faruk Çelik, Taner Yıldız, Süleyman Soylu, Mahir Ünal, Naci Bostancı, Mustafa Elitaş, Salih Kapusuz, Vedat Bilgin ve Ertan Aydın yer aldı. Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Genel Başkan Danışmanı Ali Sarıkaya her iki toplantıya da katıldı.

Toplantılarda CHP ve MHP'nin seçim beyannamesi, tüzüğü ve programı incelendi, AKP ile ortak ve ayrışan noktalar belirlendi.

Davutoğlu, toplantılar sonrası katıldığı iftar yemeğinde hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili konuştu, erken seçim sinyali verdi.

ulusalkanal.com.tr

AKP