KÇÖ uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek?

Salgın nedeniyle verilen kısa çalışma ödeneği Haziran ayında sona erecek. Ancak normalleşme adımlarıyla yeni toparlanmaya başlayan işçi ve işveren tarafları ödeneğin uzatılmasını istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşen işveren cephesi desteğin yıl sonuna kadar devam etmesini talep etti. İşçi tarafının ise talebini kamu işçilerinin toplu sözleşme sürecinde ileteceği öğrenildi.

KÇÖ uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek?

Haber: Seda Akyüz

İşçi ve işveren kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını istiyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle istihdamın korunması için hükümet bir yılı aşkın süredir kısa çalışma ödeneği desteği veriyor. Ayrıca bu süre içinde işten çıkarma yasağı da uygulanıyor.

Yeni normalleşme adımlarıyla birlikte kısa çalışma desteği ve işten çıkarma yasağı 30 Haziran'da sona erecek. Ancak işçi ve işveren desteğin uzaması taraftarı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 22 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıVedat Bilgin’i ziyaretinde konuyu gündeme getirdi. Akkol, normalleşme adımlarıyla tüm sektörlerin yeni yeni toparlanma sürecine girdiğini belirtti.

TİSK Başkanı Akkol, istihdamın korunması için kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılması talebini Bakan Bilgin’e iletti.

Türk-İş’in de kısa çalışma desteğinin uzaması konusunda Bakan Bilgin ile bir görüşme yapacağı öğrenildi.

normalleşme işçi Haziran vedat bilgin sözleşme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı toplu sözleşme işveren kamu işçileri yeni normalleşme Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Özgür Burak Akkol kçö