İstanbul'a 4 gün sebze yok!

İstanbul'a meyve sebze taşıyan Antalyalı nakliyeciler kontak kapatacak. Kamyoncular 27 Ocak'tan başlayarak 4 gün boyunca çalışmayacak. Nakliyeciler ağır tonajlı araçların İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini sınırlandıran karararın değiştirilmesini istiyor. Ayrıca artan mazot fiyatları da onların belini büküyor.

İstanbul'a 4 gün boyunca ne meyve ne de sebze gelecek. Çünkü bu ürünleri taşıyan Antalyalı nakliyeciler kontak kapatacak.

Kamyoncuların kullandığı ağır tonajlı araçlar İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sadece sabah 07.00 ile 10.00, akşam 16.00 ile 20.00 saatleri arasında geçebiliyor. Antalyalı nakliyeciler bu saatler dışında köprüden geçişleri yasaklayan kararın değiştirilmesini istiyor. Çünkü taşınan meyve ve sebzeler geçiş saatlerini beklerken daha kamyondayken bozuluyor.

Artan mazot fiyatları da nakliyecilerin bir diğer derdi. Bu nedenle Antalya'da toplam 10 kooperatif üyesi yaklaşık 1500 nakliyeci toplandı, 27- 30 Ocak günleri arasında kontak kapatma kararı aldı.

ulusalkanal.com.tr