Bahçeli, Davutoğlu'nun görüşme çağrısını neden reddetti

Ankara'daki terör saldırısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşme talebi ile ilgili MHP'den açıklama yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in yazılı açıklamasında, yaşanan katliamdan AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sorumlu tutuldu. Açıklamada, Davutoğlu'nun görüşme talebinin "samimi bulunmadığı" için reddedildiği belirtildi.

Bahçeli, Davutoğlu'nun görüşme çağrısını neden reddetti

MHP Genel Merkezi, Ankara'daki terör saldırısı ve Başbakan Davutoğlu'nun görüşme talebi ile ilgili açıklama yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in açıklamasında, hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sorumlu tutuldu. Çetin, "Türkiye tarihinin en büyük can kaybına yol açan terör saldırısının ardından Ahmet Davutoğlu’nun ülkeyi yöneten başbakan olarak sorumluluğu almak yerine, meseleyi hükümet kurma tartışmalarıyla izah etmeye çalışmasını kınıyoruz. Yaşanan yolsuzluk ve hırsızlıklar başta olmak üzere bütün hukuksuzlukları örtmek ve saltanatlarını korumak için anayasanın ve yasaların yok sayıldığı kirli bir süreç Türkiye’yi rayından çıkarmıştır. Türkiye’nin bugün yaşadığı güvenlik sorunları, aslında AKP hükümetlerinin terörle mücadele etmek yerine müzakereyi tercih ettiği son on yılın doğal bir sonucudur." dedi.

"İstihbarat teşkilatı sınıfta kaldı" denilen açıklamada, "Orduya kumpasa, emniyeti dağıtmaya, istihbaratı siyasallaştırmaya çalışmasalar Türkiye zaafa düşmez, ne askerimiz polisimiz, ne de sivil vatandaşlarımız canından olmazdı" ifadelerine yer verildi.

Şefkat Çetin, Davutoğlu'nun görüşme talebinin "samimi bulunmadığı" için reddedildiğini açıkladı.

Çetin, "Terörle mücadele konusunda izlediği hatalı politikalarıyla güven vermeyen Ahmet Davutoğlu’nun görüşme talebi partimiz tarafından samimi bulunmamıştır. İktidarı paylaşmamak için Sayın Bahçeli’yle yaptıkları görüşmeyi dahi çarpıtarak kendileri için siyasi kazanç arayanların güvenilirliği yoktur." dedi.

ulusalkanal.com.tr