Ulusal Kanal, Alpullu'da

Cumhuriyetin ilk fabrikalarından biri Alpullu Şeker Fabrikasının özelleştirme ihalesi 10 Nisan'da yapılacak. Trakya halkı mücadelede kararlı. "Şeker Fabrikamızı sattırmayacağız" diyor. Peki fabrikanın bulunduğu Alpullu Beldesi sakinleri ne diyor? Ulusal Kanal Alpullu'da sokakları gezdi, vatandaşın fikrini sordu.

Hükümetin satmaya hazırlandığı 14 şeker fabrikasından biri de Alpullu Şeker Fabrikası.

1926 yılında Atatürk'ün emriyle kurulan fabrika hem kültürel hem de ekonomik yönden Trakya bölgesine büyük katkılar sağladı. Türkiye'nin ilk golf sahası ve Trakya'nın ilk büyük hastanelerinden biri de Alpullu Şeker Fabrikası'nda kuruldu. İşte bu tarihi mirasın 10 Nisan'da özelleştirme ihalesi var.

Trakya halkı "Ata yadigarımız, canımız, ciğerimiz" dediği fabrikanın satılmasını istemiyor. Bu nedenle bir hafta ara ile Lüleburgaz ve Alpullu'da binlerce kişinin katıldığı "Şeker vatandır, vatan satılmaz" adıyla iki büyük miting yapıldı.

Trakya halkı mücadelede kararlı... Peki, fabrikanın bulunduğu Alpullu'daki vatandaşın görüşü ne?

Ulusal Kanal ekibi, Alpullu sokaklarını gezdi, esnafın ve vatandaşın fikrini sordu.

Alpullu halkının neredeyse tamamı özelleştimeye karşı. "Özelleştirme olursa fabrika kapanır. Fabrika kapanırsa Alpullu biter" diyorlar.

Genç yaşlı demeden hemen herkes sokakta. Kasabanın kahveleri de dolu. Sohbetin tek gündemi de özelleştirme. Hepsi de mücadelede kararlı.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusal.com.tr

şeker fabrikaları ulusal kanal cumhuriyet Alpullu Şeker Fabrikası