IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul, Kocaeli ve Konya'da IŞİD'le ilişkili çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Konya'daki operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da özel harekat polisleri ve helikopterlerin destek verdiği operasyonlarda 1 şüpheli ormanlık alana kaçtı. 1 şahıs da 2'inci kattan düşerek yaralandı

IŞİD operasyonu: Çok sayıda gözaltı var

İstanbul, Kocaeli ve Konya'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonlar düzenlendi.

IŞİD'e yönelik yapılan teknik ve fiziki takip yapan Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şafak vakti operasyon düzenledi.

Konya ve Çumra İlçesi'nde, IŞİD militanlarının kaldığı belirlenen 33 eve baskın yapıldı. Yaklaşık 200 polisin katıldığı operasyonda 1'i kadın 30 terörist gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Evlerde yapılan aramaların sürdüğü öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Sultanbeyli'de bir çok adrese baskın yaptı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyona helikopterler de havadan destek verdi.

Baskınlarda çok sayıda şüpheli şahıs gözaltına alındı. Baskın yapılan bir adreste 2. kattan kaçmaya çalışan bir şüpheli düşerek yaralandı. Bir şüphelinin de polisten kurtularak ormanlık alana kaçmayı başardığı öğrenildi.

Baskın yapılan adreslerden birinde "Tevhide Çağrı" yazılı pankart asıldığı görüldü.

İstanbul'da dün yapılan operasyonda gözaltına alınan bazı şüphelilerin IŞİD'in eylem timinden olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemleri süren şahısların Irak ve Suriye'deki çatışma bölgelerine yer aldıkları ifade edildi.

Kocaeli Terörle Mücadele ekipleri de IŞİD'e yönelik adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

çok sayıda gözaltı var 30 gözaltı