Fenerbahçe'den Erdoğan'a mektup

Şike kumpasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektupla anlattı. Mektupta, Şike davasında F tipi örgütün rolünü kumpası soruşturan savcıya anlatan Cihan Oskay'ın itiraflarına da yer verildi.

Fenerbahçe'den Erdoğan'a mektup

Fenerbahçe kulübü, Şike kumpasını bir mektupla ele aldı, mektubu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdi.

Sarı lacivertli kulübün mektubunda Şike operasyonunun çok önceden planlandığı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın Ergenekon Davası'na bağlanmak istendiği belirtildi.

Mektupta, Şike davasının nasıl kurgulandığını anlatan polislerin ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Şike kumpasını soruşturan savcıya ifade veren Cihan Oskay'ın ifadeleri de dosyada yer aldı.

Oskay savcıya, 2009 yılında Zaman gazetesinden bir kişi ile görüştüğünü, Şike ve Ergenekon konusunda yazı yazmasının istendiğini açıklamıştı.

Cihan Oskay ifadesinde 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermeden önce savcılar Mehmet Berk ve Cihan Kansız ile de özel bir görüşme yaptığını, savcıların kendisine telkinlerde bulunduğunu itiraf etmişti.

ulusalkanal.com.tr