Sur'daki operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, operasyon bölgesindeki teröristlere ulaştırılmak üzere getirilen çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Sur'daki operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Sur'daki operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya ağır darbe indirildi. Örgüte gönderilen büyük miktarda cephanelik ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucu yüklü miktarda silah ve mühimmat dolu bir araç tespit etti.

Azizoğlu Sokak'ta park halinde bulunan araca gece yarısı operasyon düzenlendi.

İlk aramanın ardından araç Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Aracın içinde 1 Kalaşnikof, 1 Kanas ve 1 Biksi olmak üzere 3 uzun namlulu silah ile 36 el bombası, 48 anti tank roket mühimmatı, 41 anti personel roket mühimmatı, 90 roketatar sevk motoru, 22 el bombasına ait fünye, 82 Kalaşnikof şarjörü, 1 Kanas dürbünü, 4 Kanas şarjörü ve çok sayıda uzun namlulu fişek mayonu vardı.

Terörle mücadele uzmanları ele geçirilen silah ve mühimmatların Sur İlçesi’ndeki PKK’lılara ulaştırılmak üzere Diyarbakır’a gönderildiğini tespit etti.

Aracı kimin getirdiğini ve silahların nereden alındığının araştırıldığını belirten yetkililer, örgüte gönderilen en büyük cephe sevkiyatının engellenmiş olduğunu kaydetti.

Mühimmatlar arasında örgütün "Kız keleşi" adını verdiği kısa Kalaşnikof silaha ait çok sayıda mermi de bulundu. Son dönemde şehit olan veya yaralanan güvenlik görevlilerinin vücutlarından bu mermiler çıkmıştı.

Uzmanlar, ele geçirilen 5.45 milimetre çapında mermilerin de çelik yeleği delme özelliğinin bulunduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr