Potada dev derbi

Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital, Erkekler Basketbol Ligi'nin play-off final serisinin ilk maçında bu akşam karşılaşacak.

Potada dev derbi

Fenerbahçe ile Galatasaray, Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında bu akşam saat 21.00'de Ülker Sports Arena'da karşı karşıya gelecek.

Ligin normal sezonunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe ile dördüncü sıradan play-off mücadelesine başlayan Galatasaray, final serisinde 4 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak.

Play-off mücadelesine çeyrek finalde Uşak Sportif ile eşleşerek başlayan Fenerbahçe, rakibine iki maçta da üstünlük kurarak yarı finale yükseldi. İlk maçta sahasında Uşak Sportif'i yenen sarı-lacivertli ekip, deplasmandaki mücadeleyi de kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Yarı finalde Pınar Karşıyaka'nın karşısına çıkan sarı lacivertliler, yine tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. İstanbul'daki ilk iki maçta İzmir temsilcisini mağlup eden sarı-lacivertli ekip, serinin son maçında rakibini yenerek finale çıkan ilk takım oldu.

Finalde Fenerbahçe'nin rakibi olan Galatasaray ise rakibine göre daha zorlu maçlar yaptı.

Çeyrek finalde Beşiktaş'ın karşısına çıkan sarı-kırmızılı ekip, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçta siyah-beyazlı ekibe yenildi. Serinin ikinci maçında deplasmanda rakibine üstünlük kuran Galatasaray, taraftarı önündeki serinin son mücadelesini de kazanarak yarı finale çıktı.

Yarı finalde Banvit'in rakibi olan sarı-kırmızılı takım, Bandırma temsilcisine de bir kez yenilerek finale çıktı.