Angela Merkel'e Afrin tepkisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Afrin harekatıyla ilgili Türkiye'ye karşı yaptığı suçlamalara Türk Dışişlerinden sert yanıt geldi. Merkel'in açıklamalarının "kabul edilemez" olduğunu söyleyen Bakanlık, yaptığı açıklamada "Müttefiklerimizin terör örgütlerinin merceğinden bakma eğilimini sürdürmelerini son derece yadırgıyoruz" denildi.

Almanya'nın Afrin iddialarına Türk Dışişleri sert yanıt verdi.

Afrin harekatını zafere ulaştıran ve teröristlerin kökünü kazıyan Türkiye'ye Almanya'dan suçlamalar gelmiş, Almanya Başbakanı Merkel Afrin harekatıyla ilgili " Afrin'de olan bitenler kabul edilemez" demişti.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın bu açıklamasına hızla yanıt verdi. Merkel’in Zeytin Dalı Harekatı'na dair sözlerine ilişkin, "Merkel’in Zeytin Dalı Harekatı hakkında gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan dezenformasyona dayanarak yaptığı talihsiz açıklamayı kabul edilemez buluyoruz." açıklamasını yaptı.

"Türkiye, Zeytin Dalı Harekatıyla hem meşru müdafaa hakkını kullanarak milli güvenliğini sağlamayı, hem de Afrin’i teröristlerin elinden kurtararak gerçek sahiplerine iade etmeye hedeflemiştir. Buna karşılık, bazı müttefiklerimizin olan bitene terör örgütlerinin merceğinden bakma eğilimini sürdürmelerini son derece yadırgıyoruz.Müttefiklerimizi Türkiye aleyhindeki dezenformasyon faaliyetlerine prim vererek terörü destekleyen ülke konumuna düşmek yerine, ülkemizle yakın eşgüdüm ve istişare içinde Suriye’de kalıcı barış, güvenlik ve istikrarın tesisi için çaba harcamaya davet ediyoruz"

Açıklamada Afrin'de terör örgütleri tarafından döşenen mayın ve patlayıcılar dışında hiçbir tehlikenin bulunmadığı, Türk Ordusu'nun süretli çalışmalarla bölgede güvenlik ve istikrarı sağlayacağı da belirtildi.

ulusal.com.tr

afrin almanya angela merkel