TRT'nin AKP'ye desteği tescillendi

RTÜK, TRT'nin AKP'ye verdiği seçim desteği ile yayın ilkelerini ihlal ettiğine karar verdi. Kararı Yüksek Seçim Kurulu'na göndermek üzere raporlaştırdı. Raporda, TRT'nin seçim dönemi yayınlarında, “Tek yönlü ve taraf tutan yayın yapılamayacağı” ve “Fırsat eşitliğinin ilkesini ihlal ederek AKP lehine yayın yaptığını" belirtildi.

TRT'nin AKP'ye desteği tescillendi

TRT'nin seçim dönemi yayınlarında AKP hükümetine verdiği olağanüstü destek tescillendi.

RTÜK, TRT'nin Yüksek Seçim Kurulu'nun “Tek yönlü ve taraf tutan yayın yapılamayacağı” ve “Fırsat eşitliğinin sağlanmasını zorunlu” kılan kararlarına rağmen AKP yararına yayın yaptığına karar verdi.

Bu konuda bir rapor da hazırlayan RTÜK, TRT'nin yayınlarını takibe aldı. Yayınlarda 22 Şubat-2 Mart arasındatoplam yayın süresinin 13 saat 32 dakikasını AKP'ye ayırdı. Muhalefete ayrılan süre ise 2 saat 48 dakika ile sınırlandı.

Raporda, "Bu sürelerin seçime katılan siyasi partiler açısından kamunun siyasal beklentilerine cevap verecek şekilde siyasi partiler arasında fırsat eşitliğini sağlamadığı görülmektedir” denildi.

RTÜK, TRT'nin yayınlarında ihlal olduğuna ilişkin raporu, bire karşı 8 oyla kabul etti. RTÜK, ihlal raporunun, “Gereğini yapmak üzere” YSK’ya gönderilmesine karar verdi.

ulusalkanal.com.tr