Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşçı'dan Sarraf açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Rıza Sarraf'ın hayali altın ihracatıyla kara para akladığına yönelik müfettiş raporunu doğruladı. Bir soru önergesini yanıtlayan Bakan Aşçı “yurtdışına çıkarılan dövizlerin önemli bölümünün Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu’nu ihlal ettiğini” belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Aşçı'dan Sarraf açıklaması

Yolsuzluk soruşturmasının merkezindeki isimlerden Rıza Sarraf'ın "hayali ihracatla kara para akladığına" yönelik rapor, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı tarafından doğrulandı.

Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından 8 Ağustos 2014 tarihli bir rapor hazırlanmıştı. Raporda Rıza Sarraf'ın şirketlerinden Babek Zencani’nin şirketlerine hem para hem de altın aktardığı tespitine yer verilmişti.

CHP'li Levent Gök'ün soru önergesini yanıtlayan Bakan Cenap Aşcı, raporu doğruladı.

Aşcı'nın yanıt yazısında, bir ihbar üzerine yapılan işlemler anlatıldı. İşlemler sonucu "yurtdışına çıkarılan dövizlerin önemli bölümünün Türk Parasını Kıymetini Koruma Hakkında Kanunu ihlal ettiği" belirtildi. Konunun Hazine Müsteşarlığı tarafından da incelenmesine yarar görüldüğü ifade edildi.

Bakan Aşcı, raporun birer örneğinin kambiyo, dış ticaret, vergi ve kara paranın aklanmasının önlenmesine ilişkin mevzuat kapsamında değerlendirilmesi için Hazine Müsteşarlığına, Ekonomi Bakanlığına ve Maliye Bakanlığı’na gönderildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr