İstanbul'da etkili kar yağışı hava ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

İstanbul'da etkili kar yağışı hava ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'nda 300 sefer iptal edildi. Rötarlar nedeniyle zor durumda kalan yolcular, yetkililerin ilgisizliğine isyan etti. Deniz seferlerinde aksamalar yaşandı.

İstanbul'da etkili kar yağışı hava ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi

İstanbul'da kar yağışı hava ulaşımında 300 seferin iptal edilmesine neden oldu.Türk Hava Yolları 181, Pegasus Hava Yolları 63, Onur Hava Yolları ise 3 seferini iptal etti.

Yeni yılın ilk gününde uzun süreli rötarla karşılaşan yurttaşlar zor durumda kaldı. Yolcular 1 Ocak tatili nedeniyle muhatap bulamadı.

Hava mufalefeti nedeniyle iptal edilen sefer sayısının yüksekliği ile birlikte rötar süreleri de 24 saati bulunca havalimanı otele döndü. Geceyi havalimanında geçirmek zorunda kalan yolcuların kimi yerlerde uyurken şanslı yolcular X Ray cihazlarına uzanabildi.

Deniz ulaşımı da hava koşullarından olumsuz etkilendi. Saat 10.00 ila 14.00 arasındaki Bursa-Kadıköy deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak iptal edilirken 12.00'deki Bostancı-Yenikapı seferi de yapılamadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre İstabul'daki kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.