7 kişi suç üstü yakalandı

İstanbul Çatalca'da kaçak Karaca avcılığı yapan 7 kişi suç üstü yakalandı. Milli Parklar ekipleri, kaçak avcılara toplam 24 bin lira para cezası kesti.

7 kişi suç üstü yakalandı

Kaçak avcılığa karşı mücadele yürüten Milli Parklar ekipleri, İstanbul'un 2 farklı bölgesinde koruma altındaki 2 Karacayı öldüren 7 kişiyi suçüstü yakaladı.

Aldıkları ihbarı değerlendiren ekipler, Çatalca'nın İhsaniye bölgesinde şahısların peşine düştü. Uzun süren bir takibin ardından aranan şahıslar, derisini yüzdükleri Karaca'nın etini parçalarken yakalandı.

Yasadışı avlanan kişilerin her birine 2 bin 450 lira idari para cezası kesildi. Karaca'nın tazminat bedeli olarak da 3 bin 500 lira cezaya çarptırıldı. Ayrıca şahısların tüfeklerine ve av belgelerine de el konuldu

Karaca katleden bir başka grup ise Çatalca'nın Çilingoz Tabiat Parkı içinde yakalandı. Bölgenin Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olması nedeniyle ceza miktarı da katlandı. Öldürülen 1 Karaca için şahıslara 16 bin 800 lira para cezası kesildi.

Avlanmasının kesinlikle yasak olduğu, koruma altındaki Karacalar, genellikle kaçak avcıların kurbanı oluyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu çeşitli projeler ile Karacaların sayısı artırılmaya çalışıyor.

ulusalkanal.com.tr