Öğrenci yurtlarındaki vatandaşlara sürpriz

Yurtdışından getirilerek öğrenci yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlar yakın ilgi görüyor. Samsun'da Almanya'dan getirilen vatandaşlara yöreye özgü kaymaklı atom ikram edildi. Tokat'ta ise Hollanda'dan getirilen vatandaşlar için yurt çalışanları yöresel "tokat sarması" oyununu oynadı.

Öğrenci yurtlarındaki vatandaşlara sürpriz

Koronavirüs salgını nedeniyle Almanya'dan getirilerek Samsun'da misafir edilen Türk vatandaşlarına kentin yöresel lezzeti "kaymaklı atom" ikram edildi.

Uçuşlar iptal edildikten sonra Almanya'nın Düsseldorf kentinden 23 Nisan'da Türk Hava Yolları (THY) tarafından Türkiye'ye getirilen 196 Türk vatandaşı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesindeki yurtlarda karantinaya alındı. Yurt görevlileri, burada kalanlara ramazan ayında atıştırmalık tatlı olarak tüketilen yöresel "kaymaklı atom" ikramında bulundu.

Bu renkli görüntüler ise Tokat'tan. Hollanda'dan getirilerek Tokat'ta karantinada tutulan vatandaşları eğlendirmek için, yurt çalışanları yöresel oyun havası olan "Tokat sarması" oynadı.

Hollanda'dan 17 Nisan'da getirilen 349 Türk vatandaşının Gülsün Ana Yurdunda karantina süreci devam ediyor. Burada vatandaşların her türlü ihtiyaçları karşılanarak kimi zaman çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Yöresel oyun havası "Tokat sarması" oynayan yurt çalışanları, vatandaşları eğlendirdi. Pencereye çıkan vatandaşlar, oyun havasına eşlik etti.

Karantinadaki vatandaşlar etkinlik için çalışanlara teşekkür etti.

ulusal.com.tr

almanya Hollanda samsun tokat