Mehmet Acıbucu ve Onur Deniz son yolculuklarına uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan erler Mehmet Acıbucu ve Onur Deniz son yolculuklarına uğurlandı. TSK, askerlerimize yapılan saldırıya en ağır şekilde karşılık verdi. Topçu atışları sonucu 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Hakkari şehitleri bu görüntülerle son yolculuklarına uğurlandı.

Sözleşmeli Er Mehmet Acıbucu, Çukurca Gerkitepe Üs Bölgesi'ne PKK'lıların yaptığı saldırıda yaralandı. Kaldırıldığı hastanede şehit olan Acıbucu, memleketi Osmaniye'nin Kadirli içesine uğurlandı.

Erdoğdu köyündeki babaevinenden helallik alındı şehidin. Naaşı, Erdoğdu köyü mezarlığında toprağa verildi.

Aynı saldırıda şehit olan er Onur Deniz Kahramanmaraşlıydı. Andırın ilçesinde yapıldı tören.

Yeşilova Mahalle Meydanı'ndaki törene şehidin silah arkadaşları da katıldı. Arkadaşları, anne Hatice Dudu Deniz'in elini öptü, başsağlığı diledi.

Şehit Deniz'in akrabası ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime Hacımahmutoğlu da törendeydi.

Mehmet Acıbucu ve Onur Deniz, Teröristlerin Hakkari'de Gerkitepe'ye yaptığı saldırıda şehit olmuştu. PKK'lıların saldırısı en ağır şekilde karşılık buldu. Bölge anında topçu ateşleriyle vuruldu. Toplam 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Türk savaş uçakları Irak'ın Kuzeyi'ndeki Zap Bölgesine hava harekatı düzenledi. 10.46 ile 11.32 saatleri arasında havalanan uçaklar, Zap bölgesine bomba yağdırdı. Örgüte ait, bir silah mevzi ve iki korugan imha edildi. İlk belirlemelere göre 3 PKK'lı da etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

Onur Deniz