Putin'den Batı'ya sert eleştiri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını öngören anlaşmayı imzaladı. Putin imza öncesi önemli mesajlar verdi. "Bizler bir ulusuz" diyen Putin, Kırım Tatarları'nın durumunun iyileştirileceğini ve Tatarca'nın Kırım'da resmi diller arasında olacağını açıkladı.

Putin'den Batı'ya sert eleştiri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın Rusya'ya bağlanması için anlaşmayı imzaladı. Putin Kremlin Sarayı'ndaki konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Bizler sadece komşu değiliz, bizler tek bir ulusuz. Birbirimiz olmadan yaşamamız mümkün değil. Ukrayna’yı bölmek gibi bir niyetimiz yok. Kırım tarihi Rus toprağıdır. Kırım referandumu demokratik ve yasaldır.

Öncelikli mesajı Kırım ve Ukrayna'ya yönelik oldu. Kırım Tatarlarının koşullarının iyileştirilmesi için gerekli adımların atılacağını belirten Putin, Kırım'da Rusça ve Ukraynaca'nın dışında Tatarca'nın da resmi dil olarak kullanılacağını söyledi.

Ukrayna halkının taleplerine saygı duyduğunu belirten Putin, yeni yönetimin ise darbeyle gelmiş gayrımeşru bir yönetim olduğunu vurguladı.

Putin'in başta Amerika olmak üzere Batılı ülkelere ise mesajı sert oldu. Rusya Devlet Başkanı Batılı ülkelerin Ukrayna konusunda ikiyüzlü davrandığına dikkat çekti ve Kosova örneğini hatırlattı. Putin, "Kosova’daki halkın kendi kaderini tayin hakkı tanınmıştı. Aynı konuda bir gün ak bir gün kara diyemezsiniz" dedi.

Batılı ülkeler Rusya'ya ilişkilerinin seviyesini düşürerek yanıt verdi. Rusya'nın G8 üyeliği askıya alındı. İngiltere de Rusya ile askeri ilişkilerini dondurdu.

ulusalkanal.com.tr