Türk ordusunun terörle mücadelesi PKK'yı iç hesaplaşma dönemine soktu

PKK'lı Murat Karayılan'ın anlattıkları bunlarla sınırlı değil. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları örgütün taktiklerini daraltmış durumda. Ve de yakında örgüt içi hesaplaşmaların başlayacağı açıkça anlaşılıyor.

Türk ordusunun terörle mücadelesi PKK'yı iç hesaplaşma dönemine soktu

Türk Ordusunun terör mücadelesi PKK'yı taktiksel darlama ve örgüt içi hesaplaşma dönemine soktu.

PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin sözde komutanı Murat Karayılan en yakınındaki isim güvenlik kuvvetlerine teslim oldu ve çok özel bilgiler verdi. Murat Karayılan, PKK ve yapılanmalarının başarızlığının HPG'ye fatura edilmesinden çok rahatsız.

"İÇ HESAPLAŞMA: YDG-H hezimete uğramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. (...) Böyle olmaz. Herkes sorumluluğu HPG’nin üzerine atıyor. Her kademe sorumluluğu üstlenmeli. "

Karayılan'ın konuşmalarından örgütün bir hesaplaşma dönemine gireceği de anlaşılıyor.

"İÇ HESAPLAŞMA: Kış döneminde bu konuda herkes öz savunmasını yazmaya hazır olsun. Kimsenin gözyaşına bakmam, acımam."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aralıksız operasyonları heseplaşmanın yanı sıra tatiksel çıkmazı da beraberinde getirdi. Murat Karayılan Türkiye'deki yapılanmaları tek bir organa bağlanmasını istiyor. Bunun nedenini de "yaşanan hezimete" bağlıyor. Ancak daha da önemlisi halk desteğinin bitme noktasına kadar inmesi. Öyle ki; Karayılan bu durumu "halk bize sırtını döndü" ifadeleriyle özetliyor.

Türkiye'deki yapılanmalar her şehirde 6-7 kişilik bir kuruluna bağlı olacak bu kurul da doğrudan HPG'ye, yani Murat Karayılan'ın emir ve komutasında girecek. Ne YDG-H ne de başka bir isimle faaliyet yürütülmeyecek. Emirleri Karayılan verecek, saldırıları da "Sivil Direniş Unsurları ya da Sivil Savunma Birlikleri" adlı bir yeni yapılanmaya gidecek. Burada temel hedef PKK'nın içinde bulunduğu hezimeti perdelemek ve halkı kazanmaya dönük hamleler yapmak olacak.

ulusalkanal.com.tr