Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı

PKK'ya yakın Özgür Gündem Gazetesi'ne destek için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı. Şüphelilerin, gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde, "silahlı terör örgütü PKK/KCK ve alt yapılanmalarının propagandasını yaptıkları" belirtildi.

Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı

PKK'ya yakın Özgür Gündem Gazetesi'ne destek için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

Gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açılmıştı.

Soruşturma kapsamında Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulandı.

Şüphelilerin, gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendikleri tarihlerde yayımlanan haber içerikleri ve görsellerde, "silahlı terör örgütü PKK/KCK ve alt yapılanmalarının propagandasını yaptıkları" belirtildi.

Mahkeme, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediği yönünde kuvvetli suç şüphesini gösteren delillerin bulunması, adli kontrol tedbirlerinin bu aşamada yetersiz kalacağı, yüklenen suçun yasada öngörülen cezanın üst sınırı, basın yayın yoluyla işlenmiş olması nedeniyle arttırım sebebinin bulunmasını dikkate alarak tüm şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

ulusalkanal.com.tr