DSÖ'den aşı açıklaması: ''İhtiyaç duyan ülkeler için 1 milyar doz Kovid-19 aşısını güvence altına aldık''

Dünya Sağlık Örgütü, yoksul ülkeler için 1 milyar doz Kovid-19 aşısı temin ettiklerini açıkladı. Örgüt en çok ihtiyaç duyan ülkelere Kovid-19 aşısı tedarik etmek için 4,3 milyar dolar acil finansman açığı bulunduğunu bildirdi. Uluslararası topluma destek çağrısı yaptı.

DSÖ'den aşı açıklaması: ''İhtiyaç duyan ülkeler için 1 milyar doz Kovid-19 aşısını güvence altına aldık''

DünyaSağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Ghebreyesus, düşük ve orta gelirli ülkeler için 3 Kovid-19 aşısı adayından, 1 milyar doz aşıyı güvence altına aldıklarını söyledi.

Aşıların isimlerini açıklamayan Ghebreyesus daha fazla aşı temini için farklı üreticilerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

DSÖ Genel Direktörü ayrıca en çok ihtiyaç duyan ülkelere aşı tedarik etmek için 4,3 milyar dolar tutarında acil finansman açığıyla karşı karşıya olduklarını vurguladı. Uluslararası topluma ve bağışçılara, destek çağrısında bulundu.

''Tünelin sonundaki ışık daha parlak hale geliyor, ancak ışığı gerçekten parlak hale getirmek için bazı zorluklarla yüzleşmemiz gerekiyor'' diyen Ghebreyesus, son 6 haftada haftalık ölümlerin sayısının yüzde 60 arttığına işaret etti. Vaka ve can kayıplarının büyük çoğunun Avrupa ve Amerika'da gerçekleştiğini belirtti.

sağlık Kovid19 aşı dünya dsö