Enerji Bakanı Albayrak: Bir de bakmışsınız enerji ihraç eden ülke olmuşuz

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin "Enerji satan bir ülke olacağını" öne sürdü. Son 10 yılda enerji alımı için maden dahil yaklaşık 500 milyar dolarlık alım yaptığını belirten Albayrak, "Bu kadar bağımlı bir ülkeyken, bir de bakmışsınız Türkiye 10 sene sonra enerji ihraç eden bir ülke olmuş" ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Albayrak: Bir de bakmışsınız enerji ihraç eden ülke olmuşuz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin enerji satan bir ülke olacağını iddia etti.

Gazetelerin Ankara telsilcileriyle bir araya gelen Albayrak, dünyadaki sorunların çok önemli bir bölümünün enerji kaynaklı olduğunu hatırlattı.

Albayrak petrol, doğalgaz gibi doğal kaynaklara sahip olmayan Türkiye'nin enerji ithal eden ülkeden ihraç edebilecek noktaya geleceğini savundu.

Son 10 yılda maden dahil yaklaşık 500 milyar dolarlık ithalat yapıldığını kaydeden Albayrak "Bu kadar bağımlı bir ülkeyken bir de bakmışsınız Türkiye 10 sene sonra enerji ihraç eden bir ülke olmuş. Bunun için sadece doğal kaynak noktasında rezervinizin olması gerekmiyor" dedi.

2016’da kömür, HES, güneş, rüzgâr gibi kaynaklardan üretilen elektriğin yüzde 49.3’e çıktığını kaydeden Albayrak, yenilenebilir enerjiye daha ağırlık verileceğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

berat albayrak enerji