Times: AB, Türkiye'nin üyelik süreci saçmalığını bitirmeli

İngiltere'de yayımlanan Times gazetesinin başyazısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreci 'saçmalık' olarak nitelendirildi. Yazıda ayrıca AB'nin bir an önce Türkiye'yle tam üyelik müzakerelerine son vermesi gerektiği de ifade edildi.

Times: AB, Türkiye'nin üyelik süreci saçmalığını bitirmeli

İngiliz Times Gazetesi'nde Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Gazetenin başyazısında Türkiye'nin AB üyelik süreci 'saçmalık' olarak tarif edildi. AB'nin bir an önce Türkiye'yle tam üyelik müzakerelerine son vermesi gerektiği vurgulandı.

Yazıda 6 yıl önce Erdoğan'ın iyi bir seçenek gibi gözüktüğü de paylaşıldı. Ancak o yıllardan bugüne Erdoğan'ın, Batı'nın güvenini sistematik biçimde terkettiği, gücü kendi etrafında topladığı, Meclis'i ve yargı sistemini sekteye uğrattığı, giderek büyüyen kibiri karşısında ülkeyi diz çökmeye zorladığı ifade edildi.

Times gazetesinin başyazısında, Türkiye'nin üyeliğe uygun olmayan bir ülke olarak ilan edilmesi gerektiği savunuluyor, üye olmasıyla birlikte milyonlarca Türk'ün Avrupa'ya akın edebileceğinden endişe ediliyor.

ulusalkanal.com.tr