Erdoğan'dan değişim mesajı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında parti içine sert mesajlar verdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın "Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım, tepeden tırnağa değişim olacak" dediği belirtildi. Seçmen kaydırma nedeniyle muhtarlık ile belediye seçimlerinin ayrı yapılmasının da gündeme geldiği kaydedildi.

Seçim gecesi değişim mesajı veren Erdoğan'ın nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Partide yapılacak değişim cuma günü toplanan AKP Merkez Yarar ve Yönetim Kurulu toplantısında gündeme geldi. Erdoğan'ın toplantıda "Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım, tepeden tırnağa değişim olacak" dediği belirtildi. Değişim için Erdoğan'ın gazete köşelerinde yazılanları değil, vatandaşın mesajını dikkate alacağı ifade edildi.

Toplantıda AKP içindeki muhalefet isimlerin de tavrı da masaya yatırıldı. Erdoğan'ın değerlendirmesi sert oldu.

"Trenden inmiyor gibi görünüp karşı tarafa çalışanlar var. Bunları hiç seçim sürecinde ortalıkta gördünüz mü? İçeride siyaset yapıyorlar. Toplantı yapıp duruyorlar, toplansınlar bakalım. Biz neyin derdindeyiz, onlar neyin derdinde. Bunlar doğru şeyler değil, bu da ihanet…"

Muhalefetin kazandığı başta Ankara olmak üzere pek çok kentte belediye meclisinde çoğunluğu AKP'li üyeler oluşturdu. Erdoğan buna ilişkin de konuştu.

"Buralarda kamu yararı, vatandaş hakkı olan, vatandaşın lehine olan işlerde hangi siyasi parti olursa olsun destekleyeceğiz. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, vatandaşın yararına ne varsa biz de bunun yanında oluruz."

Toplantıda İstanbul'dan 300 bin seçmenin başka kente oyunu aldırdığı bilgisi de paylaşıldı. Bunun muhtarlık seçimleri nedeniyle yapıldığı kaydedildi. Hürriyetin haberine göre bu nedenle de muhtarlıklarla belediye seçimlerinin farklı tarihlerde yapılması gerektiği konuşuldu.

ulusal.com.tr

AKP tayyip erdoğan