AKP'den 'yeni anayasa' açıklaması

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, mini Anayasa paketi için bu hafta muhalefet ile bir araya geleceklerini söyledi. AKP, CHP ve MHP’den parti temsilcilerinin yer alacağı heyet, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT’i Cumhurbaşkanlığına bağlamayı hedefleyen paket için uzlaşma zemini arayacak.

AKP'den 'yeni anayasa' açıklaması

AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Yeni Anayasa çalışmaları için muhalefet ile bu hafta görüşeceklerini söyledi.

Gül açıklamayı AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesi yaptı.

Ulusal Kanal’ın AKP kaynaklarından edindiği bilgiye göre, görüşmelerde mini Anayasa paketi ele alınacak.

Edinilen bilgiye göre görüşmelerde partiler pakete ilişkin görüşlerini bildirecek,görüşmelerin ardından bir rapor hazırlanacak ve bu rapor, parti liderlerine de sunulacak.

Görüşmelere CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, MHP Afyonkarahisar milletvekili Mehmet Parsak ve AKP Genel sekreteri Abdülhamit Gül katılacak.

Mini anayasa paketine ilişkin CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan da açıklama var. İlk yapılması gereken işlerden birinin, daha önce üzerinde mutabakat sağlanan mini anayasa paketi olduğunu söyleyen Altay hedefin yargının siyasetin vesayetinden kurtarılması olduğunu belirtti.

Paket, Genelkurmay Başkanlığı ve MİT’i Cumhurbaşkanlığına bağlamayı hedefliyor. Pakette askeri yargının kaldırılması, HSYK’nın hakimler kurulu ve savcılar kurulu olarak ikiye ayrılması da yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr