2B hak sahipleri 3. kez hakim karşısına çıktı

Duruşma yine ertelendi fakat 2B hak sahiplerinin Antalya Adliyesi'nden hükümete olan tepkisi dikkat çekti.

2B hak sahipleri 3. kez hakim karşısına çıktı

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Antalya-Isparta Karayolunu trafiğe kapatarak yaptıkları yürüyüş eyleminde, kelepçelenerek göz altına alınan ve Temmuz ayında ilk duruşması görülen 2B hak sahibi 24 köylü bugün 3. kez hakim karşısına çıktı.

Ekip biçtikleri topraklarını vermemek için direnen köylüler hakkında 'polise mukavemet', 'izinsiz gösteri yapma' ve 'polisin dağılın çağrılarına uymama' gerekçeleriyle dava açılmıştı. Antalya Adliyesi'nde görülen 3. duruşmadan da sonuç çıkmadı, 19 Mart'a ertelendi. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, CHP Aksu Belediye Başkan Adayı Cengiz Aldemir ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Antalyalının köylülere destek vermek üzere hazır bulunduğu duruşmadan önce ve sonra, 2B Hak sahipleri hükümete ateş püskürdü. Torba yasadan, yetmez ama evete, yolsuzluktan, Cemaat-AKP çekişmelerine ve ayakkabı kutularına kadar 2B hak sahipleri hükümete tepki gösterdi. "Başbakan, Fettullah Gülen'in bedduasından değil, 2B'lilerin bedduasından korksun" diyen 2B Hak sahiplerinin yaklaşan yerel seçimler öncesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mesajı sert oldu; "Bizim ampuller çoktan patladı. 30 Mart'ta AKP'ye oy yok."

2B Hak sahibi 24 Köylü bugün yine hakim karşısındaydı. Duruşmadan beklenen sonuç çıkmadı, 19 Mart'a ertelendi. Fakat duruşmadan çok 2B hak sahiplerinin Antalya Adliyesi'nden yükselttikleri çığlık dikkat çekti.

'Babıç kutularını dolduramayacak'

2B Hak sahibi Gülsüm Çini, 11 Nisan'da 5 bin TL para yatırması gerektiğini, fakat yatıramayacağını belirterek, "Bizi mağdur etti. Vallahi soğan ekmek yiyoruz. Öğünün ikisini kaldırdım" diye konuştu. Taleplerinin ne olduğunu sorduğumuz Çini, "Tayyip baştan gitsin. Talebimiz bu" dedi. Ayakkabı kutularıyla ortaya saçılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında sanıkların hepsinin tahliye edilmesine tepki gösteren Çini, "Milletin askeri ücretle kemerini sıktı. İnşallah 30 Mart'ta sıkamaz. Ayakkabı kutularını da dolduramasın, dolduramaz. Ben ceza evinde yatmamak için artist mi olayım? Türkücü, şarkıcı mı olayım? Bir Bakan hanımı mı olayım? Ben bir çiftçi, bir Yörük çocuğuyum. O Tayyip'in sağ kolu da biz neyiz? Türkiye Cumhuriyeti yazıyor benim kimliğimde. Duymadı sesimizi bu adam. İnşallah 30 Mart'ta duyar" diye konuştu.

Evet diyerek meğer öcalan'ın önünü açmışız

2B sorunlarına çözümü olacağına inanarak 2010 yılında yapılan referandumda evet oyu verdiğini söyleyen Hasan Soyfidan, "Ama meğerse biz Abdullah Öcalan'ın önünü açmışız" diye konuştu. Mağdur durumda olduklarını ve ödeme güçlerinin bulunmadığını dile getiren Soyfidan, "Bize gelen fiyatlar, bu vatandaş ödemesin çıksın gitsin fiyatlarıdır" dedi.

Başbakan, Gülen'in Değil, 2B'lilerin Bedduasından Korksun

Hidayet Ergün ise; "Sayın Başbakanımız, Fettullah Gülen'in bedduasından değil, 2B'lilerin bedduasından korksun. Biz şuan da öldük, halk olarak öldük, yakında böbreklerimizi satacağız. Yerlerimizi alamıyoruz" diye konuştu. Duruşma ile ilgili de konuşan Ergün, "Millet hakkını savundu diye şuanda Mahkeme salonlarında bekliyoruz. Bizi asacaklar mı, kesecekler mi? Toprağımız gittikten sonra bizi assalar ne kesseler ne" diyerek tepkisini dile getirdi.

Toprağım için böbreğimi satacağım

Ellerini göstererek, serada yövmiyeli işinden çıkıp Adliye'ye geldiğini belirten bir yurttaş ise, 3 tane yetim çocuk geçindirdiğini söyleyerek, "Bunu da devlet duysun böbreğimi satacağım" ifadelerini kullandı.

AKP'nin Yasaları Torba Değil, Tombala Yasaları

AKP'nin çıkarttığı torba yasalara 'tombala yasaları' diyerek tepkisini dile getiren Dudu Demir, "AKP, akşam yatıyor, sabah bir tombala yasayla çıkıyor. Bizim haklarımızı elimizden aldılar, yerlerimizi 2B ettiler. Biz kendi yerimizi AKP'nin yasasıyla tekrar geri alıyoruz. Adamın işi yok, akşam yatıyor, sabahına tombala yasası. Her yasa değişiyor, olamaz. Biz hakkımızı istiyoruz" diye konuştu.

Bizim ampuller patlayalı çok oldu

Yurttaşların AKP Hükümetine son mesajları ise sert oldu. Hasan Soyfidan, Başbakan'a oy verdiği için bin pişman olduğunu dile getirirken, Gülsüm Çini ise, Aksuluların AKP'ye oy vermeyeceğini belirterek; "Ampule oy yok. Bizim ampuller patlayalı çok oldu. Bizim oralarda arabaları fuzuli dolaşmasın. Bizim ampuller patladı" diye konuştu.

Adalete olan güven sarsılmaktadır

Devlete ve millete kasteden ve milletin parasına göz dikenlerin sınırsız aflarla donatılmasına karşın, milletin efendilerin süründürülmesine ve komutanların tutuklu olmasına tepki gösteren Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Türk adaletine olan güven sarsılmaktadır" diye konuştu. Yıldırım; "Bu ülkede askere kurşun sıkanlar affedilirken, hırsızlık yolsuzluk yapanlar affedilirken, kısacası devlet ve millete kasteden, devletin ve milletin hakkına ve parasına göz dikenlere sonsuz ve sınırsız aflar getirilirken, bu memleketin gerçek sahibi köylünün süründürülmesi ve bu ülkenin huzuru ve güvenliği için mücadele eden askerlerin hala tutuklu olması son derece üzücü. Bizim yargıya bakış açımızı, Türk adaletine bakış açımızı sarsmakta, güvenimizi, yüreğimizdeki inancımızı yok etmektedir" ifadelerini kullandı. Güçlü ve bağımsız bir adaletin yeniden temin edilmesi için Cumhurbaşkanı, Devlet yetkilileri ve muhalefete seslenen Yıldırım, ülkede kim yolsuzluk yaparsa yapsın üzerine gidilerek halkın haklarının korunması için çalışma başlatılmasını istedi.

2B'nin köklü çözümü Meclis'te

Duruşmanın ardından avukatlar, partililer ve köylülerle birlikte basına açıklamalarda bulunan CHP Aksu Belediye Başkan Adayı Cengiz Aldemir, Türk adaletinin 2B hak sahipleri hakkında gereken kararı vereceğine inandıklarını belirtti. Milletin şuana kadar bir çok sıkıntı yaşadığını, 2B'nin getirdiği sorunlarında üzerine eklendiğini kaydeden Aldemir, "Bunların bir an önce sonlanmasını istiyoruz. 2B'nin köklü çözümü Meclis'te olacak. Fakat yansıyan davalarında da Yüce Türk Adaleti gereken kararı verecektir" diye konuştu.

Hükümetten sadaka istemiyoruz

Duruşma hakkında konuşan Topallı Köyü'nden Şerife Yıldırım, davanın 19 Mart'a ertelendiğini ve o gün sonuç alacaklarına inandığını dile getirdi. Yıldırım ayrıca şunları söyledi; "10 yıl uzatılsın. Taksit taksit ödeyelim istiyoruz. Bu yerleri biz çalmadık, çarpmadık. Bu yerler bizim kendi atalarımızdan kalma. Hükümetten sadaka istemiyoruz."

19 Mart'ta karar bekliyorlar

Duruşma ile ilgili bilgi veren Av. Pınar Toğaç, davanın 19 Mart'a ertelendiğini belirterek, "Yazılı savunmalarımız için 19 Mart'a kadar süre talep ettik. Bugün bir kaç meslektaşımız sözlü savunmalarımızı yaptı. 19 Mart'ta da karar çıkacak, görünen o" diye konuştu. Davanın sürekli ertelenmesi ile ilgili sorumuzu yanıtlayan Toğaç; "Yani uzatılmasının kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Yasal prosedürler gereği, ifadesi alınmayan sanıklarımızdan birinin bugün ifadesi alındı. Davaya katılamayan, araması çıkartılan bir müştekimiz vardı. Onun dinletilmesinden vazgeçildi. Tamamen hukuki prosedürler gereği, bir kasıt olduğunu çok fazla düşünmüyorum. Kasıt olup olmadığını 19 Mart'ta göreceğiz " ifadelerini kullandı

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr