400 ev yıkıldı, bir tek o kaldı

Bakanlar Kurulu tarafından, "Acele Kamulaştırma" kararı verilen İstanbul Gaziosmanpaşa'da vatandaşların sorunları bitmiyor. 400 evin yıkıldığı Sarıgöl Mahallesi'nde tek başına direnen 85 yaşındaki Bekriye Demirkapı, evin boşaltılması için tehdit edildiğini söyledi. Kentsel dönüşüme karşı olmadığını belirten Demirkapı, diğer dönüşüm mağdurları gibi adil bir paylaşım istediğini vurguladı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da toplam 400 konut yıkıldı, bir tek o kaldı.

Bekriye Demirkapı 85 yaşında. 1958 yılında Yogoslavya'dan Türkiye'ye göç etmiş bir çiftçi kızı. Tam 60 yıldır Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde ikamet ediyor.

Binbir zorluklarla satın alıp inşaa ettikleri bu ev şimdilerde, Bakanlar Kurulu tarafından "Acele Kamulaştırma" yetkisi verilen AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kamulaştırılmak isteniyor.

Bekriye teyze kentsel dönüşüme karşı olmadığını söylüyor. O da kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan diğer vatandaşlar gibi adil bir paylaşım istiyor.

Sürekli evin boşaltılması için kendilerine baskı yapıldığını söyleyen Demirkapı 3 odalı müstakil evinin 9 gün önce elektrik ve suyunun kesildiğini söyledi.

Yapılanların bunlarla kalmadığını belirten Bekirye Demirkapı'nın kızı Nurhan Sezgin, mafyavari kişiler tarafından tehdit edildiğini kaydetti.

Toprağın namus olduğunu vurgulayan Sezgin, yasal yollardan mücadele etmeye devam edeceklerini de söyledi.

Gaziosmapaşa'da Bakanlar Kurulu tarafından, 5 Mahalle için, "Acele kamulaştırma" kararı verilmişti. Mahalleler Birliği çatısı altında toplanan vatandaşların, kararın iptal edilmesi için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne açtıkları dava devam ediyor.

Haber: Gökhan Çelik

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

kentsel dönüşüm istanbul Gaziosmanpaşa Gökhan Çelik acele kamulaştırma