Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a mektup

Salgın döneminde Türiye'nin yardım eli ABD'ye de uzandı. Kovid-19 ile mücadele için gönderilen tıbbi yardımlar ABD'ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'a bir mektup da yazdı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a mektup

Türkiye, yardım yaptığı ülkeler arasına ABD'yi de ekledi. Tıbbı malzeme taşıyan askeri kargo uçağı ABD saatiyle 17.30 civarında Washington yakınlarındaki bir üsse indi.

Üsse indirilen yardım kolilerinin üzerinde, Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır." sözlerinin Türkçe ve İngilizcesi yer aldı.

Kolilerde, 500 bin maske, 400 bin önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 yüz koruyucu ve 400 N95 tipi maske ile bin 500 koruyucu gözlük olduğu bildirildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, yardımların sağlıkçılar üzerindeki yükü azaltacağını söyledi. Kılıç, ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump'a yazdığı mektubu da yetkililere iletti. Erdoğan mektubunda, "Yardımın mücadelenize katkı sağlamasını dilerim" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de yardım karşısında "bu cömert yardımı kabul etmek bizim için onurdur" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait nakliye uçakları daha önce de İtalya, İspanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere ve Somali'ye yardım taşımıştı.

Türkiye'nin yardımına ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, teşekkür etti. Türkiye'nin tıbbi malzeme desteğini taşıyan askeri uçağın fotoğrafını paylaşarak, "Amerikan halkı dostluğunuz, ortaklığınız ve desteğiniz için size minnettar." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan da bir hatırlatma geldi. Bakan sosyal medya üzerinde, "Dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olmamızın yanı sıra, en çok tıbbi destek sağlayan üçüncü ülkesi de Türkiye" paylaşımında bulundu.

abd erdoğan koronavirüs trump mektup