İstanbul Emniyet Müdürü hakkında inceleme

HSYK, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten ve engellediği iddia edilen savcılar ile Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında ön inceleme başlatılmasına karar verdi. Ön inceleme yapılacak isimler arasında İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekilleri Zekeriya Öz ve Oktay Erdoğan, Savcı Muammer Akkaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürü hakkında inceleme

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından Adliye ve Emniyet'te yaşanan kavga HSYK'ya taşındı.

HSYK 3'üncü Dairesi, sabah saatlerinde toplandı. Gündem bir hayli yoğundu. Bir tarafta AKP-cemaat kavgasının Adliye ve Emniyet'teki yansımaları, bir yanda da Başsavcı Vekili Zekeriya Öz hakkındaki yolsuzluk suçlaması vardı.

3'üncü Daire, şikayet edilen isimlerin tamamı hakkında ön inceleme başlatılmasına karar verdi.

İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş hakkında usulsüz soruşturma yürütmek suçlaması bulunuyor. Öz ve Akkaş, yetkili makamlara bilgi vermemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal gibi suçlamalarla da karşı karşıya. Zekeriya Öz'ün belgeleri ortaya çıkan 77 bin liralık çok lüks Dubai tatili de mercek altında.

İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan ise soruşturmayı engellemek ve delilleri karartmakla suçlanıyor.

HSYK 3'üncü Dairesi ayrıca, Savcı Muammer Akkaş'ın emrini uygulamadığı gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında da inceleme başlattı.

Kurul'un ön incelemesi sonrasında gerek görülürse soruşturma açılabilecek. HSYK'nın incelemenin selameti için savcılar ve emniyet müdürünü görevden alma yetkisi de bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr